EXPRES MENU 2porce Hovězí vývar
Detailní popis produktu
15 hodin pomalu tažený vývar z hovězího masa, kostí a kořenové zeleniny, jemně solený, vhodný jako základ do polévek, omáček a pro podlití pečeného masa.
Složení: Hovězí vývar (voda, hovězí kosti, hovězí maso, mrkev, petržel, cibule, celer, česnek, sůl kamenná, bobkový list, nové koření, pepř celý).
Informace pro alergiky: celer
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě +1 až +30 °C. Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.
Nutriční hodnoty | 100 g |
Energetická hodnota | 42 kJ |
10 kcal | |
Tuky | 0,1 g |
Nasycené tuky | 0,1 g |
Sacharidy | 0,9 g |
Z toho cukry | 0,1 g |
Bílkoviny | 1,5 g |
Vláknina | 0,01 g |
Sůl | 0,5 g |


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
O našich jídlech
Jak naše produkty vaříme:
Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní. Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.
Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné. Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde. Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou. |
|
Při vaření neděláme žádnou magii
Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti. Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.
Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky. |
![]() |
Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě
Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.
Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:
|
![]() |
![]()
|
|
Je tu ještě jedna věc:
Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů. Proto v našich produktech používáme takzvanou živou vodu. Díky její zásaditosti můžeme používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž bychom jakkoliv ovlivnili výslednou chuť. |
![]() |
EXPRES MENU, s.r.o.
Petříkovická 518
541 03 Trutnov
Česká republika
Fakturační údaje
EXPRES MENU, s.r.o.
IČO: 25927078
DIČ: CZ25927078
zápis u OR KS Hradec Králové, odd. C, vl. 15009
Telefon: +420 499 399 421 (Po–Pá 8:00–15:00)
Email: info@expresmenu.com
Jan Hotovec
Obchodní zástupce pro kraj Jihomoravský, Vysočina a Zlínský. Velkoobchod i maloobchod s kompletním sortimentem.
Adresa: Luční 367/1, Moravany u Brna, 664 48
Kontakt: jan.hotovec@expresmenu.cz, telefon: 602 790 431