EXPRES MENU 2porce Červené kari s kuřetem

Neohodnoceno
Značka: Expres menu
206 Kč 343,33 Kč / 1 kg
Skladem (4 ks)

Intenzivní chuťový zážitek z Thajska Vám dopřeje pikantní omáčka se šťavnatými kousky kuřecích prsou, s kokosovým mlékem, kari, koriandrem a limetkou.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

EXPRES MENU 2porce Červené kari s kuřetem

Intenzivní chuťový zážitek z Thajska Vám dopřeje pikantní omáčka se šťavnatými kousky kuřecích prsou, s kokosovým mlékem, kari, koriandrem a limetkou.

Složení: kuřecí prsa (33 %), cibule, kokosové mléko (kokos, voda), třtinový cukr, kari pasta červená (1,7 %) (sušené červené chilli 28 %, citronová tráva, česnek, sůl, šalotka, kaffir, galanga, koriandr, římský kmín), limetková šťáva, sezamový olej, rybí omáčka (extrakt z ančoviček 63 %, voda, sůl, cukr), sůl kamenná, rýžová mouka, kukuřičná mouka, koriandr, bazalka.

Informace pro alergiky: výrobek obsahuje ryby, sezam

Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě +1 až +30 °C. Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.

Nutriční hodnoty 100 g
Energetická hodnota 579 kJ
137 kcal
Tuky 7,2 g
Nasycené tuky 5,7 g
Sacharidy 10,5 g
Z toho cukry 6,7 g
Bílkoviny 9,5 g
Vláknina 0,4 g
Sůl 0,6 g

 

ohřev normal EX info
 
EXPRES MENU, s.r.o.
IČO: 25927078
DIČ: CZ25927078
Petříkovická 518
541 03 Trutnov

Doplňkové parametry

Kategorie: Dvouporcová
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

O našich jídlech

 

 

Jak naše produkty vaříme:

 

 

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

 

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

 

099

 

 

Při vaření neděláme žádnou magii

 

 

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

 

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

 
 
074new 

 

 

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

 

 

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP  kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

 

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.

 

 

  167small 

 

kuchyn_1 (1)

 

 

kuchyn_4

 

 

Je tu ještě jedna věc:

 

 

Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů.

Proto v našich produktech používáme takzvanou živou vodu. Díky její zásaditosti můžeme používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž bychom jakkoliv ovlivnili výslednou chuť.

  20190603_084814 

  

EXPRES MENU, s.r.o.

Petříkovická 518

541 03 Trutnov

Česká republika

Fakturační údaje

EXPRES MENU, s.r.o.
IČO: 25927078
DIČ: CZ25927078
zápis u OR KS Hradec Králové, odd. C, vl. 15009

  

Telefon:  +420 499 399 421 (Po–Pá 8:00–15:00)
Emailinfo@expresmenu.com 

 

Jan Hotovec

Obchodní zástupce pro kraj Jihomoravský, Vysočina a Zlínský. Velkoobchod i maloobchod s kompletním sortimentem.

Adresa: Luční 367/1, Moravany u Brna, 664 48

Kontakt:  jan.hotovec@expresmenu.cz, telefon: 602 790 431